Barnekretsturnstevne (BKTS) 2019

Postet av KIL Turn den 9. Feb 2019

14. - 16. juni i år skal KIL Turn være arrangør av årets BKTS.

Hva er BKTS?

BKTS er et turnstevne for alle klubbene i Hedmark, og deltakerne er utøvere i alderen 6 - 18 år. Dette er årets store happening, spesielt for alle de som ikke reiser på konkurranser til vanlig!

Klubbene i Hedmark arrangerer BKTS på omgang, og i år er det altså KIL Turn og Kongsvinger som er arrangør. 

Alle som deltar får deltakermedaljer og BKTS-t-skjorter. 

Dette er et stort stevne med rundt 5-600 utøvere som skal overnatte og ha forpleining denne helgen. 


Stevnet starter lørdag etter at alle klubbene har kommet på plass. Det starter med "skramletog", som går gjennom byen for å lage liv, og gjøre byen oppmerksom på at det skjer noe - det er vanskelig å ikke få med seg at det går flere hundre turnere gjennom byen og lager masse liv! 

Etter skramletoget er det gjerne oppvisning fra både arrangørklubben og andre klubber som er invitert til å vise fram noe av de de driver med.

Deretter er det basiskonkurranse. Her deler klubbene seg opp i lag som de melder på til en hinderløype som arrangørklubben har laget. Det er om å gjøre å komme gjennom løypa så raskt som mulig - her er samarbeid viktig! De som ikke er med på hinderløypa heier fram sine lag - og gjerne de andre lagene også. De raskeste lagene premieres.  

På kvelden er det middag og ulike aktiviteter som utøverne kan være med på. 


På søndag er det offisielle stevnet.

Etter frokost får klubbene en tid for å øve gjennom programmet de har laget til anledningen. Deretter starter defileringen. Det vil si at alle klubbene stiller opp klubbvis, med korps og flaggbærere, og går en runde før de ender opp der hvor selve stevnet skal være. Når de har kommet fram og stilt seg opp, er det offisiell åpning med taler, utdeling av plaketter og korpsmusikk.

Selve stevnet går så ut på at alle klubbene har laget et underholdningsprogram med turnelementer og musikk. Det er plukket ut et utvalg blant publikum som er "synsedommere" og skal rangere de forskjellige bidragene. Her er det altså publikum som bestemmer hvem som vinner. Det er to klubber som premieres for "best in show" Klubbene deles opp etter antall påmeldte utøvere - flere enn 50 påmeldte utøvere og færre enn 50 påmeldte utøvere. Dette er for at store og små klubber skal ha lik mulighet. Det er stor stas å vinne! 

KIL Turn har vunnet en gang, og det var i 2016 på Hamar. Temaet vårt var Løvenes Konge.

Her er Timon og Pumba 

og her er glade jenter med seierstrofeet


Det er også slik at arrangørklubben har mulighet for å ha en liten oppvisning på stevnedagen (søndag). Her er det ingen aldersgrense, og vi ønsker selvsagt at hele klubben skal få vise seg fram - alle fra toddler til voksenturn.


Overnatting

For mange av barna er en viktig del av BKTS overnattingen. Vi har fått tillatelse til å bruke KUSK til overnatting, og de av våre utøvere som ønsker det får selvsagt mulighet til å overnatte her sammen med de andre klubbene.


Påmelding

Vi kommer med informasjon om påmelding og priser litt lenger utpå våren. 


Dugnad

For at KIL Turn skal klare å holde et så stor stevne, er vi selvsagt avhengig av at alle er med å dra lasset. Dette er et arrangement for hele klubben! Det er også mulighet for å få en god del penger i klubbkassa - noe som i neste omgang kommer våre utøvere til gode!

Vi deler oss inn i forskjellige ansvarsgrupper. Hver gruppe får med seg de foresatte fra en eller flere tropper, ettersom hvor mange hender som trengs. Eksempelvis trenger de som skal ordne med mat, og de som er ansvarlig for kiosk, mange hender. De som skal sjaue utstyr er ikke avhengig av å være så mange. 

Vi trenger også en del nattvakter på KUSK og hjelp til å skaffe sponsorer blant annet.

På foreldremøtet ble det satt opp grupper, og dersom noen har ønsker om hvilken gruppe de kunne tenke seg å bidra på er det bare fint om dere melder fra (kilturn@gmail.com). 

Vi vil komme med informasjon fortløpende når ting faller på plass og de forskjellige gruppene begynner å arbeide.


Dette blir så morsomt, og vi gleder oss!!

Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline