UTTAK TIL LANDSLAGET I TROPPSGYMNASTIKK

Postet av KIL Turn den 24. Mar 2022

I begynnelsen av mars deltok en del av konkurranseutøverne våre på NM, og gjorde en veldig bra konkurranse.


I løpet av helga ble en av trenerne våre kontaktet av landslagssjefen i troppsgymnastikk, som var til stede som observatør. 

Med mer enn 300 utøvere til stede, hadde han lagt spesielt merke til vår Sigmund Helgedagsrud, og syntes at han var interessant i forhold til uttak på landslaget i Teamgym. 

Landslagssjefen ønsket at vi skulle filme en del spesifikke øvelser og sende inn, slik at de fikk et bredere bilde av Sigmund.

Når vi kom hjem, brukte Sigmund og trenerne tid på trening og filming, og det ble sendt inn.


Dette har resultert i at Sigmund er tatt ut på bruttolaget for junior menn!

Han skal nå delta på samlinger sammen med de 33 andre som er tatt ut på bruttolaget, for å kjempe om en av 20 plasser på nettotroppen, og videre uttak til de endelige troppene som deltar på EM i Luxembourg i september. 


Vi er veldig stolte av Sigmund og den jobben han og trenerteamet har lagt ned!







NM JUNIOR MENN OG MIKS

Postet av KIL Turn den 7. Mar 2022

                                                                 Et bilde som inneholder flagg
Automatisk generert beskrivelse NM JUNIOR MENN OG MIKS      Et bilde som inneholder flagg
Automatisk generert beskrivelse


Denne helgen deltok en del av juniorutøverne våre på NM kvalik og NM i nasjonale klasser for menn og miks-lag. Vi deltok med seks lag, og halvparten av dem kvalifiserte seg til NM.

Nesten halvparten av utøverne våre deltok i sitt første NM. Det samme gjorde to av tre trenere.

 

De lagene som ikke kvalifiserte seg gjorde en veldig bra konkurranse, og fikk tilbakemeldinger for høyt nivå, og det lover godt for framtiden.

 

Dette var første gang vi deltok med Frittstående i NM, og andre gangen vi konkurrerte med Frittstående i det hele tatt. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger, og det ble kommentert at når vi får jobbet enda mer, så er vi absolutt å regne med i årene framover, både i NM og Teamgym – en «uslepen diamant» som kommentatorene kalte oss.

Dette er vi veldig fornøyd med, spesielt når man tar i betraktning at vi kun har jobbet med Frittstående et halvt år. Vi ser at karakteren har økt fra forrige konkurranse. Det viser at vi har jobbet godt i mellomtiden, og at vi er på rett vei!

 

Trenerteamet, sammen med utøverne, gjorde noen gode taktiske vurderinger og skrudde ned på vanskelighetsgraden på noen av øvelsene under kvalifiseringen, slik at utøverne kjørte øvelser de var sikre på, og kunne fokusere mer på pene utførelser. Vi får gode tilbakemeldinger på stilen, landingene og avslutningene våre.

KIL Turn er fornøyd med at vi er med i norgestoppen, og tar med oss høyeste NM plassering i trampett for klubben.

 

Vi føler at vi har jobbet i riktig retning når vi får positive tilbakemeldinger på utviklingen og viljen til gruppa, lagånden og ildsjelene våre, og dedikert arbeid fra klubben.

Det er utrolig gledelig å se den genuine idrettsgleden, samholdet og gode miljøet vi har fått i laget vårt!

Heiagjengen vår er helt enestående, og fikk etter hvert beskjed at de måtte flytte seg, slik at dommerne fikk konsentrert seg i all jubelen!

Ekstra rørende er det å se at konkurrerende lag heier på hverandre og jubler for hverandres gode gjennomføringer, og trøster hverandre når ting ikke går så bra.

DET er ekte idrettsglede og det er det idrett handler om!