FRITTSTÅENDE

Postet av KIL Turn den 22. Apr 2021

I KIL Turn holder vi på med troppsgymnastikk. Troppsgymnastikk består av tre elementer; tumbling, trampett og frittstående.

I mange år har vi kun hatt ordentlig utstyr til ett av elementene, men i løpet av de to siste årene har vi fått på plass både tumbling og frittståendegolv, så nå er vi fullt utstyrt i forhold til troppsgymnastikk.

I frittstående samarbeider utøverne om å vise en koreografi hvor dans og rytme kombineres med gymnastiske og akrobatiske elementer i formasjoner til musikk (frittståendeprogram). Hvert lag har sin spesialtilpassete koreografi. I konkurranser bedømmes troppen etter synkronitet, vanskelighetsgrad og stil. 

Vi har manglet et slik program, og søkte derfor ABB om midler til å kjøpe et spesialtilpasset frittståendeprogram. I 2019 fikk vi midler av ABB til program og kurs, men har måttet utsette kursingen på grunn av smittevern.

Vi har vært så heldige å få to veldig dyktige instruktører fra Oslo Turn til å lage program og holde kurs for oss.

Andrea Thunem og Erica Gulliksen fra Oslo Turn har laget programmet som til høsten skal tas i bruk av våre utøvere. Det vil også bli kurs for våre trenere i hvordan man trener og lærer utøverne frittstående.

Vi kommer imidlertid til å begynne og øve inn enkelte sekvenser av programmet om litt. 


En prøvesmak på programmet finner dere her: https://www.facebook.com/groups/105348039488746


Vi gleder oss veldig til å endelig komme i gang med det tredje konkurranseelementet i troppsgymnastikk!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.