Barnekretsturnstevne (BKTS) på Nes

Postet av KIL Turn den 15. Jun 2022

I helga har over 60 utøvere og trenere fra KIL Turn vært på Nes og deltatt på BKTS sammen med 400 andre utøvere og trenere fra klubber i Innlandet.

Dette er en riktig turnfest med barn fra 6 år og oppover. Stevnet i år var nummer 79 i rekken. Det som er ekstra hyggelig med BKTS, er at vi har med utøvere fra mange tropper, og at alle blir kjent og tar vare på hverandre – store som små.

Store og små utøvere koser seg sammenVi hadde en trivelig busstur oppover, før vi sjekket inn og fant plassene våre i klasserommene hvor vi skulle overnatte.

Klare for avreise 

KIL Turn og Hamar IL Turn åpnet med turnoppvisninger. KIL Turn hadde først oppvisning av et lag fra Frittstående. Etterpå viste rundt 20 av utøverne våre fram både tumbling og trampett.

Etter oppvisningene ble det satt opp løyper hvor alle kunne delta på Idrettens Grunnstige, som er ei løype med grunnelementer i turn som brukes for å bygge opp egenmestring. Dette var helt tydelig en populær aktivitet, for det var fullt av barn over hele bana hele tiden.

Idrettens Grunnstige og fri turn

 

 


 Etter Idrettens Grunnstige ble det servert taco-middag til alle, og så var det klart for kveldens aktiviteter. I år kunne man delta på blant annet klatretårn, tricking, turning, diskotek og turn/lek i skum. Eller man kunne holde på med egne aktiviteter i lekeparken, ballbingen, eller kose seg i hengekøyene som var hengt opp.

 

Viktig med sosialt samvær

 

På mange måter er dette den viktigste delen av BKTS. Her får utøverne tid til å kose seg sammen, bli kjent med utøvere fra andre tropper i egen klubb og utøvere fra andre klubber. Tid til å være sosiale og aktive sammen på tvers av alder, tropp og klubb.  

Gutta måler litt krefter

 

En av tingene mange synes er mest spennende, og kanskje litt skummelt, er å overnatte sammen med de andre i klubben, uten mamma eller pappa tilstede. For at dette skulle føles mest mulig trygt og greit for barna, var det viktig for oss at alle skulle få sove sammen med noen de kjenner, og at minst en av trenerne de kjenner sov på samme rom som dem.

 Kreativiteten blomstrer når ikke lyset vil slå seg av

 

Som forventet, tok det litt tid før alle kom til ro, og noen brukte litt mer tid enn andre på å bli trygge. Men alle sovnet etter hvert. Noen var kanskje litt mer trøtte enn andre dagen etter, men det var ingen sure miner og alle var blide og fornøyde etter litt frokost.  

Gry og Johanna fra kretsen, valgte å overnatte ute

Søndag er selve stevnedagen. Det er da vi viser fram showet vi har trent inn de siste ukene. Alle klubbene velger seg et tema, og lager et show med musikk, dans og turning. Et utvalg fra publikum er dommere og gir poeng til alle showene etter gitte kriterier. Så det er publikum som kårer Best In Show.

Det kåres to vinnere; en vinner blant klubbene som deltar med færre enn 50 deltakere, og en blant de som deltar med mer enn 50 deltakere. 

Alle klubbene går i defileringstog inn på stadion


Oppstilling for taler, nasjonalsang og utdeling av plaketter 
Utdeling av plaketter til de som har deltatt på 8 stevner.  

 


I år valgte KIL Turn temaet REGNBUEN.

Grunnen til at vi valgte dette temaet var at vi ønsker å glede oss over at samfunnet har åpnet igjen, at de strenge smittevernreglene og nedstengninger av samfunnet er over.  

Under pandemien ble regnbuen et symbol på at Alt blir bra.

Regnbuen symboliserer fred, håp, mangfold, samhold og fellesskap. Noe som også er veldig aktuelt i dag i forhold til, blant annet krigen i Europa.

Det henger også tett sammen med det vi jobber for i idretten; at alle skal være velkomne, uavhengig av alder, kjønn, idrettslig eller sosial bakgrunn.

Vi ønsker at regnbuen skal symbolisere KIL Turn; idrettsglede, samhold og fellesskap!

Alle danser sammen

 


 BlimE dans

 KIL Turn sin egen regnbue 

 

I sterk konkurranse med de andre klubbene, viste det seg til slutt at budskapet vårt nådde helt fram, og at publikum syntes at vi var Best In Show blant de klubbene som deltok med mer enn 50 deltakere. Vi fikk med oss pokalen og æren hjem!!!

KIL Turn deltar som ETT lag - her er det ingen tropper, kun KIL Turn

 


KIL Turn takker for lånet av de flotte barna, og retter en stor takk til trenerteamet som har samarbeidet om å lage og øve inn showet, 

og som gjorde en veldig god jobb gjennom hele helgen.

Klubben i våre hjerter!

 

Vi gleder oss allerede til å reise til Hamar på BKTS neste år!

Denne er til ALLE deltakerne på årets BKTS

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.